woensdag 5 november 2014

Koopverslaafde (19) schiet familie dood voor erfenis

© Instagram van Alan..


De 19-jarige Alan Hruby heeft zijn ouders en zus doodgeschoten in Amerika omdat hij geld nodig had vanwege een koopverslaving De Amerikaan had schulden en zou zijn familie hebben vermoord om die met de erfenis af te lossen. Op Facebook zou Alan meerdere malen hebben gezegd dat hij zijn familie niet mocht, en schreef hij over de kick die hij van shoppen kreeg. Facebook heeft gebruikersgegevens overhandigd aan de politie.


De 19-jarige schoot in oktober zijn 50-jarige vader John, 48-jarige moeder Tinker en 17-jarige zus Katherina dood in het ouderlijk huis in Duncan (Oklahoma).

Schulden
Na zijn aanhouding gaf Alan toe dat hij zijn familie had gedood vanwege een illegale lening van 3.000 euro die hij moest afbetalen. Vanwege zijn koopverslaving maakte Alan gebruik van een 'loan shark'. Dit zijn personen of bedrijven die een illegale lening verstrekken tegen torenhoge rentes. Zijn ouders hadden de geldkraan dichtgedraaid omdat Alan te veel geld uitgaf, zo schrijft de Daily Mail. 

Opscheppen
Op Facebook schepte Alan veelvuldig op over zijn aankopen en luxe leventje. Hij omschreef zichzelf op zijn blog als shopaholic. 'Er is geen grotere adrenalinekick dan wanneer je aan de kassa van een winkel je creditcard trekt. Als je wacht tot het apparaat 'approved' aangeeft, krijg je hartkloppingen en een adrenalinerush. Tegen de tijd dat je de aankopen overhandigd krijgt, ben je zo high van de adrenaline dat je die uitgave van 15.000 dolllar niet eens voelt. Tot je thuiskomt en de bon ziet.'

Doodgeschoten
Alan zou verklaard hebben eerst zijn moeder te hebben doodgeschoten, en daarna zijn zus. Zijn vader kwam 1,5 uur later het huis binnen, waarna Alan hem doodschoot volgens People Magazine. Nadat hij zijn familie had vermoord, vertrok Alan naar Dallas en bracht daar het weekend door en bezocht zelfs een Footballwedstrijd. De lichamen van de familie Hruby werden in de keuken aangetroffen door de huishoudster.

Social Media
Op Facebook zou Alan weleens gezegd hebben dat hij zijn familie niet mocht. Het is niet bekend of die reacties/statusupdates ook daadwerkelijk gevonden zijn door de politie. Waarschijnlijk verzamelt de politie ook gegevens van Twitter en Instagram. Op de laatste social mediasite plaatste Alan foto's van zijn schoolleven of nieuwe aankopen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten