woensdag 5 november 2014

Man (90) opgepakt na uitdelen eten aan daklozen

De 90-jarige Arnold Abbott. © Videostill Local10.

'Laat dat bord onmiddellijk vallen!' bitste een agent de 90-jarige vrijwilliger Arnold Abbott uit Florida toe. De diender hield Abbott onder schot terwijl hij een bordje gratis eten stond uit te delen aan plaatselijke daklozen.

Abbott is er nog beduusd van: 'Alsof ik hier een roofoverval stond te plegen, zo werd ik benaderd door de agenten. En dat terwijl ik slechts onschuldig de allerarmsten in deze stad probeerde te helpen.'

De krasse knar werd samen met nog twee dominees afgelopen zondag in Fort Lauderdale in de boeien geslagen wegens overtreding van een nieuwe plaatselijke verordening die het verbiedt om in het openbaar voedsel (uit) te delen.

Vastberaden
Abbott loopt het risico veroordeeld te worden tot een boete van 500 dollar en een korte celstraf. BurgemeesterJack Seiler van de stad zei tegen CNN vastberaden te zijn straffen uit te delen aan mensen die de nieuwe regels overtreden.

De burgemeester had eerder laten weten 'af te willen van daklozen in de stad en dat het gratis uitdelen van voedsel deze mensen niet zou aansporen om productief te worden'.

Buigt niet
Abbott is op zijn beurt niet van plan te buigen voor de gemeente en al helemaal niet om de boete te betalen of in de cel te gaan zitten: 'Deze mensen hebben niks, helemaal niks. Ik voel het als mijn plicht om deze arme mensen te helpen waar ik kan. Desnoods komt deze zaak voor de rechter, ik weet zeker dat we dat gaan winnen.'

Abbott kent in dat opzicht het klappen van de zweep, hij won in de jaren '90 al eens een rechtszaak tegen de gemeente, die wilde verbieden dat er voedsel werd uitgedeeld op de stranden. De gemeente moest destijds bakzeil halen.

Woonwijken
Volgens de nieuwe wet moeten groepen minstens 150 meter van woonwijken wegblijven. Liefdadigheidsinstellingen menen dat de maatregel tot doel heeft een 'sociale schoonmaak' te houden.

Stadslobbyist Michael Stoops deed daar nog eens een controversiële uitspraak bovenop. Hij vertelde aan NBC: 'Economische ontwikkeling en toerisme gaan nu eenmaal niet samen met dakloze mensen en de organisaties die hen voeden.'

Abbott startte de 'Love Thy Neighbour'- organisatie op ter nagedachtenis aan zijn overleden echtgenote Maureen om zo hun humanitaire werk verder te zetten.




Bron: video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten