vrijdag 28 november 2014

Medewerkster NASA 'zag mensen lopen op Mars'

'Jackie', een vrouw die zegt een ex-werkneemster van NASA te zijn, zegt dat ze samen met zes collega's in 1979 twee menselijke wezens in ruimtepakken op Mars heeft gezien. De twee zouden rustig rond het ruimtevaartuig Viking gewandeld hebben. Als de bewering waar is zou het gaan om de grootste geheime operatie in de ruimtevaartgeschiedenis.


De vrouw, die haar echte naam niet wilde onthullen, deed haar verhaal via een radioprogramma aan John Lear, een voormalig CIA-piloot, ufoloog en een bekende aanhanger van complottheorieën. Het audiofragment werd op YouTube gepost.

De vrouw zegt dat ze samen met zes collega's via monitoren beelden aan het bekijken was, toen ze opeens twee mannen in ruimtepak zag. ,,Niet die volumineuze die wij normaal gebruikten, maar toch beschermende pakken. Ze wandelden naar de Viking." De Viking was de voorloper van Marsjeep Curiosity en het eerste vehikel dat foto's van de oppervlakte van de rode planeet naar de aarde kon sturen.

Opeens geen beeld meer
En toen werden de beelden opeens stopgezet, aldus 'Jackie'. Ze ging vervolgens naar boven, maar de deur was op slot en de ramen waren afgeplakt met papier. Haar vraag aan Lear was of de bewuste mannen die ze had gezien van NASA waren of niet.

Lear, die onder meer beweert dat NASA in 1966 op Mars is geland, antwoordde dat het waarschijnlijk technici van NASA waren die reparaties uitvoerden aan de Viking. De lichte ruimtepakken waren volgens hem niet eens nodig omdat de mens zich kan aanpassen aan de atmosfeer van Mars.

Het YouTube-fragment werd in september gepost maar zegt niks over de datum van uitzending op de radio. Het is opvallend dat 'Jackie' het over een '27-jaar oud mysterie' heeft, terwijl 1979 inmiddels 35 jaar geleden is. Geen van haar collega's heeft haar verhaal tot nog toe bevestigd. John Lear heeft zelf een bedenkelijke reputatie als liefhebber van samenzweringstheorieën. Officieel heeft er nog nooit een mens voet gezet op Mars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten