vrijdag 28 november 2014

Russische marine oefent in het Kanaal


Een Russisch marinefregat. © reuters.


De Russische marine houdt vandaag een aantal oefeningen in het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland. Dat heeft een woordvoerder van de marine van Rusland gezegd, meldde het staatsmedium Spoetnik vandaag.

'Een eskader van schepen en ondersteunende schepen van de Noordelijke Vloot zijn door het nauwste gedeelte van het Kanaal bij Dover, het Nauw van Calais, gevaren, en ze liggen nu in een baai dichtbij de monding van de Seine', aldus de marine. Daar wachten de schepen tot het weer wat kalmer wordt, voordat er daadwerkelijk geoefend wordt in de wateren tussen Engeland en Frankrijk.
Achtervolging

Overigens volgde de Nederlandse marine deze week een aantal Russische schepen die door de Noordzee voeren, zo liet een woordvoerster van de marine weten. Dat is vrij gebruikelijk, legde zij uit.

De Russen verplaatsten zich door internationale wateren en waren op weg naar de Middellandse Zee. Toen ze verder richting het zuiden waren gevaren, namen de Belgen de begeleiding over. Of dat dezelfde schepen zijn die nu in het Kanaal een oefening houden, is niet duidelijk.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten