woensdag 26 november 2014

Wilders: Racisme-verklaring Turkije knettergek

© anp.


'Knettergek en onaanvaardbaar.' Zo noemt PVV-leider Geert Wilders de Turkse verklaring waarin Nederland ervan wordt beschuldigd de Turkse gemeenschap in ons land racistisch en agressief te bejegenen.

Hij vindt dat minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken de Turkse ambassadeur in Nederland moet ontbieden. Als die geen excuses voor de verklaring aanbiedt, moet de diplomaat worden uitgewezen, aldus Wilders.

,,Turkije moet naar zichzelf kijken. Het is een land dat met Erdogan ondemocratisch en islamofascistisch is en niemand de les kan lezen'', stelde hij vandaag.

Zorgelijk
Het CDA noemt de Turkse verklaring waarin ons land wordt beschuldigd van discriminatie van de hier levende Turkse gemeenschap 'zorgelijk en tegelijk bizar'. Als het klopt moet het kabinet zo spoedig mogelijk opheldering vragen aan Ankara, aldus de christendemocraten.

,,De verklaring is tevens zorgelijk voor de relatie tussen Nederland en Turkije'', aldus Tweede Kamerlid Raymond Knops. Hij wijst erop dat Nederlandse Patriot-raketten op dit moment de Zuid-Turkse Adana beschermen tegen raketaanvallen uit buurland Syrië.




Bron
Lees ook: Turkije beticht Nederland van racisme, Koenders neemt contact op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten