zaterdag 29 november 2014

Moeder laat kinderen zes weken alleen voor online lover

De rechtbank in Birmingham © Google.


Een vrouw uit Groot-Brittanië vertelde haar zoon dat ze even naar de supermarkt ging, maar vertrok vervolgens voor zes weken naar Australië om een internetliefde te ontmoeten. De rechter veroordeelde haar tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken. Dat meldt The Sun.

De vrouw, wiens naam niet genoemd mag worden, liet haar 14-jarige zoon achter en maakte hem daarmee verantwoordelijk voor vijf andere broertjes en zusjes, waarvan de jongste slechts drie jaar oud was.

Vier uur later belde haar zoon naar opa en oma om te vertellen dat zijn moeder niet meer thuis was gekomen. Vervolgens werden de politie en sociale instanties ingeschakeld. Inmiddels wonen de kinderen bij hun grootouders.

De vrouw negeerde alle berichten van haar ouders en de politie en deactiveerde al haar accounts op sociale media. Ook weigerde ze eerder terug te komen dan de datum waarop de rechtszaak stond gepland. De rechter veroordeelde haar tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken met een proeftijd van twee jaar.

Volgens de advocaat van de vrouw was ze altijd een goede moeder geweest, maar was ze beschadigd geraakt door een gewelddadige vorige relatie. Het alleen opvoeden van de kinderen zou voor zoveel stress gezorgd hebben dat er een 'ongebruikelijke en bijna unieke situatie' ontstond.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten