dinsdag 25 november 2014

Zeker 36 doden bij aanvallen Syrische luchtmacht op IS-bolwerk Raqqa

Raqqah vandaag, na luchtaanvallen door de Syrische luchtmacht. © reuters.


Bij luchtaanvallen van de Syrische luchtmacht op Raqqah, waar de terreurgroep Islamitische Staat het voor het zeggen heeft, zijn vandaag zeker 36 doden gevallen. Onder de doden zouden ook drie kinderen zijn, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vandaag. De slachtoffers vielen in een fabriek en op een markt in het centrum van de stad.

Tientallen mensen raakten gewond door de bombardementen. Toestellen voerden tien aanvallen uit op verschillende doelen in de stad. Een onafhankelijke bevestiging van het dodental uit het IS-bolwerk is niet mogelijk. Het Observatorium werkt met burgerwaarnemers die in het geheim hun bevindingen doorsturen uit gebieden waar de IS het voor het zeggen heeft, of waar andere opstandelingen of het Syrische regeringsleger de scepter zwaaien.

De luchtmacht van president Bashar al-Assad voert sinds dit jaar steeds meer aanvallen uit op Raqqah en doelen van het verzet in Aleppo. Assad heeft vanaf het begin van de burgeroorlog gewaarschuwd voor de opmars van jihadisten in Syrië. Raqqah was toen nog niet ingenomen door IS. De aanvallen tonen aan dat de luchtmacht nog vrij kan opereren in Noord-Syrië. In het luchtruim in het noorden van het land opereren sinds augustus ook Amerikaanse en Arabische gevechtsvliegtuigen die doelen van IS aanvallen, onder andere ook in Raqqah.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten