donderdag 19 juli 2012

Aan tafel flamberende ober zet gezin in brand

De droom van een koppel om op een mooie reis met het hele gezin hun huwelijk te vieren, is uitgelopen op een drama. Het ging mis toen een ober in een restaurant vis aan tafel probeerde te flamberen.

De Engelse Tony (42) en Kirsty Barr (35) waren er met hun drie kinderen op uit gegaan om te dineren. Ze waren op dat moment twee weken op vakantie in het Turkse Marmaris om te vieren dat ze zes jaar getrouwd waren.

Maar het werd allesbehalve een gemoedelijk avondje. Het stel zelf en twee van hun kinderen belandden in het ziekenhuis met ernstige brandwonden nadat een fles alcohol die de ober vasthield in hun gezicht explodeerde. Dat schrijft The Daily Mail. Tony wierp zich uit een raam in een poging te voorkomen dat het vuur zich naar anderen zou verspreiden. Maar hij kon niet voorkomen dat hun 2-jarige dochtertje brandwonden opliep doordat ook haar kinderwagen vlam vatte.

Alleen dochter Amy van 15 kon ontsnappen aan het vuur omdat ze op tijd wegdook. De rest van het gezin liep tweedegraads en derdegraads brandwonden op. De ouders verwondden zich aan hun hoofd, armen, nek en borst. Tony kampte met een geperforeerd trommelvlies. Baby Rosie liep verwondingen aan haar dijen op.

Ziekenhuisrekening
Het gezin kon pas vijf weken na het drama naar huis terugvliegen, omdat vader toen pas fit genoeg was om per vliegtuig te reizen. Omdat de Barrss niet voldoende verzekerd zijn blijven ze achter met een torenhoge rekening van het ziekenhuis.







Tony beschrijft het ongeluk als 'erger dan een vakantie in de hel': 'Het was werkelijk vreselijk toen ik van het balkon moest springen om te voorkomen dat het vuur oversloeg op diegenen van wie ik houd. Mijn vel hing erbij. Het lichaam van mijn vrouw was helemaal in vlammen gehuld. Gelukkig hielpen het personeel en andere mensen haar totdat de ambulance arriveerde.'

De man prijst ook zijn dappere stiefdochter Jessica die snel handelde om haar kleine zusje Rosie te redden. 'Ze is een held. Niemand anders kon Rosie helpen. Ze was doodgegaan als Jessica er niet was geweest. Elke seconde telde als een minuut.'

Tony zegt niet meer op vakantie naar het buitenland te willen. Het gezin overweegt gerechtelijke stappen tegen het restaurant.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten