vrijdag 20 juli 2012

Twaalf mensen gedood bij Batman-première in VS

Bij de première van de Batmanfilm Dark Knight Rises in de Amerikaanse stad Aurora, nabij Denver in de staat Colorado, heeft een 24-jarige schutter een bloedbad onder de bezoekers aangericht. De politie heeft het dodental bijgesteld naar twaalf. Zeker 50 mensen personen raakten gewond, onder wie zes kinderen waarvan de jongste zes jaar oud is.


De zaal zou overvol zijn geweest met bezoekers die ter gelegenheid van de première, feestelijk verkleed waren. Volgens ooggetuigen opende een man die een gasmasker, ME-helm en een kogelwerend vest droeg, het vuur. Hij trapte een nooddeur open en wierp een rookbom of traangas de zaal in, vervolgens begon hij om zich heen te schieten met drie wapens.

Schutter aangehouden
De politie heeft de vermoedelijke schutter in een parkeergarage in de buurt van het Century 16-bioscoopcomplex aangehouden. Hij was daar in het bezit van een geweer en een pistool. De man (24) zou hebben gezegd dat er in zijn huis nog explosieven liggen. Volgens Oates zijn er geen aanwijzingen dat er een tweede dader was, zoals sommige media eerder hadden gemeld.

Ooggetuige Salina Jordan (19) zei tegen nieuwszender MSNBC dat een meisje in haar wang werd geraakt en anderen in de buik werden geschoten, waaronder een meisje van negen.

Bron Lees verder
Lees ook: Eerste boobytrap in huis bioscoopschutter ontmanteld
Lees ook: De tragische verhalen van twaalf mensen wier leven prompt eindigde tijdens een avondje film

1 opmerking:

  1. Wanneer gaan de Amerikanen iets veranderen aan de wapenwetgeving?

    BeantwoordenVerwijderen