woensdag 18 juli 2012

Man klaagt ziekenhuis aan om littekens Ku Klux Klan

Een man uit de Amerikaanse staat South Dakota heeft gisteren een ziekenhuis aangeklaagd omdat het na een operatie littekens op zijn lichaam had achtergelaten in de vorm van de letters KKK, de afkorting van de racistische beweging Ku Klux Klan.

De 69-jarige patiënt, Vern Traversie, onderging in augustus 2011 een hartoperatie in het regioziekenhuis in Rapid City. Hij is zelf blind, maar moest naderhand van anderen horen dat de littekens op zijn buik onder meer driemaal de letter K vertoonden. Traversie is afstammeling van de oorspronkelijke bewoners van Amerika en woonachtig in het indianenreservaat Cheyenne River.

Misstanden
De zaak heeft onder zogeheten Native Americans de afgelopen tijd veel stof doen opwaaien. Twee maanden geleden werd een demonstratie georganiseerd waarbij medestanders Traversie opvoerden als schrijnend voorbeeld van de misstanden die de oorspronkelijke bevolking nog steeds moet verduren in Rapid City. Op YouTube zijn intussen filmpjes van aanhangers verschenen waaruit moet blijken dat de littekens onmiskenbaar de letters KKK vormen.

De politie van Rapid City zei eerder de mening van Traversie niet te delen en er min of meer gebruikelijke operatielittekens in te zien. Ook de ziekenhuisdirectie heeft al laten weten zich volstrekt niet te kunnen herkennen in het beeld dat de voormalige patiënt schetst.






Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten