woensdag 18 juli 2012

'Naaldensandwiches' komen terug naar Nederland voor onderzoek

De zes broodjes kalkoen waarin afgelopen weekeinde op vluchten van Delta Airlines naalden zijn gevonden, worden vanuit de Verenigde Staten naar Nederland gestuurd voor onderzoek.

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) meldde vandaag dat dit sporenonderzoek in Nederland zal worden gedaan door forensische experts van de marechaussee.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de broodjes, die op vier vluchten vanaf Schiphol van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij opdoken, is in handen van de KMAR. In het onderzoek, dat onder leiding staat van het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem, werkt de marechaussee samen met de FBI in de VS.

Er zijn nog geen verdachten in beeld die de naalden in het kalkoenvlees op de broodjes kunnen hebben gedaan. In het strafrechtelijk onderzoek zal de marechaussee veel mensen moeten horen, aldus de woordvoerder. Medewerkers van het cateringbedrijf waar de broodjes vandaan kwamen, Gate Gourmet, zal ook om verklaringen worden gevraagd. In de VS zal de FBI ook allerlei personen ondervragen, onder wie de passagiers die in het weekeinde de naalden vonden.

Bron
Lees ook: 'Naalden in broodjes uit onvrede op werk'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten