woensdag 26 september 2012

Google Streetview, maar dan onder water

'Bij Apo-eiland, een vulkanisch eiland en zeereservaat in de Filippijnen, ziet u steenkoraal van mogelijk enkele honderden jaren oud. In het midden van de Stille Oceaan, in Hawaï, volgt u snorkelaars in Hanauma Bay bij Oahu en kunt u ronddwalen over de uitgestrekte koraalriffen van de Molokini krater bij het eiland Maui.'

Nee, dit is geen wervende tekst uit een reisgids voor actieve vakanties, maar de aankondiging van de onderwaterversie van Google Streetview. Als een 'virtuele Jacques Cousteau' is het vanaf vandaag mogelijk zes koraalriffen in Australië, de Filippijnen en Hawaï te verkennen.

De beelden van Google zijn te vinden via het reguliere Google Streetview, maar maken ook deel uit van het World Wonders Project, een initiatief waar op de Streetview-manier het werelderfgoed in kaart wordt gebracht. Via World Wonders is ook een bezoek te brengen aan de hut waar Robert Scott zo'n 100 jaar geleden verbleef tijdens zijn expeditie op Antarctica, kunt u door historische centra van steden als Toledo, Florence en Praag navigeren en nationale parken als Yellowstone en Yosemite verkennen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten