zaterdag 17 november 2012

Groot onderzoek naar slachtoffers Robert M.

De GGD Amsterdam werkt aan een grootschalig onderzoek naar de gevolgen van het seksueel misbruik van de vele jonge kinderen door Robert M., meldt Trouw. Wilco Tuinebreijer, hoofdbehandelaar van de GGD wil in de krant niets over de aard en het tijdstip van het onderzoek zeggen.

Dat er pas twee jaar na de Amsterdamse zedenzaak een onderzoek komt, komt omdat het zorgvuldig moet gebeuren. Tuinebreijer zegt dat ook buitenlandse experts worden ingeschakeld. Onder regie van de GGD is een groot aantal instellingen al ingeschakeld voor de opvang van de misbruikte kinderen.

Donderdag verschenen Robert M. en zijn echtgenoot Richard van O. voor het eerst tijdens hun hoger beroep voor het gerechtshof. M. vecht daar zijn straf aan voor het misbruik van 67 zeer jonge kinderen. Hij werd door de rechtbank veroordeeld tot 18 jaar cel met tbs. Tijdens de eerste zitting meldde advocaat Richard Korver, die optreedt namens de ouders van de slachtoffertjes, dat een aantal kinderen in gesprekken met hun ouders aangeeft herinneringen te hebben aan het misbruik.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten