zaterdag 14 september 2013

'Agenten mishandeld door kickbokser tijdens opleiding'

Drie agenten in opleiding zijn op de Politieacademie ernstig mishandeld tijdens een training, als onderdeel van hun opleiding. De kandidaat-agenten moesten in hun eentje een verduisterde kamer binnengaan. Daar stond een professionele K1-kickboxer klaar die hen veel te stevig aanpakte, meldt Nieuws.nl.

Volgens een bron van nieuws.nl zou een van de drie studenten twee gebroken ribben hebben opgelopen, een ander een gebroken kaak en de derde een hersenschudding.

Onderzoek
Een woordvoerder van de Politieacademie vertelt aan RTL Nieuws dat 'er zich iets heeft voorgedaan bij de cursus weerbaarheid. Onze afdeling Integriteit en Veiligheid onderzoekt dat nu. Zij gaan kijken of het inhuren van een externe trainer goed is geweest of niet. En of, wat er is gebeurd, buitenproportioneel is geweest? Wij nemen het heel serieus, daarom ook dit onderzoek.'

De resultaten van het onderzoek worden half oktober verwacht en aangeboden aan de directie van de Politieacademie.

Weerloos
Volgens Nieuws.nl ging het er extreem hard aan toe. De kickbokser ging door met schoppen en slaan terwijl de politiekandidaten weerloos op de grond lagen. Sommigen verloren het bewustzijn door de aanhoudende mishandelingen.




Bron
Lees ook: 317 gewonden en dode bij lessen op politieschool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten