donderdag 12 september 2013

Nederlander roeit hele Amazonerivier af

Mark en Anton © Vimeo.

De Nederlandse avonturier Mark de Rond gaat samen met de Engelsman Anton Wright als eerste de Amazonerivier in Zuid-

Amerika over de hele lengte afroeien. Het doel is vast te stellen wat er in een team gebeurt onder moeilijke omstandigheden.

Mark de Rond is docent strategie en organisatie aan de Universiteit van Cambridge in Engeland en Anton Wright is roeitrainer en avonturier met ervaring op de Atlantische Oceaan en in de Ierse zee.

In het gezelschap van de Braziliaan Murilo Weis, die in het Amazonegebied woont en er later bij gekomen is, gaan ze deze maand hun trip ondernemen.

Douaneproblemen

Vanuit het dorp Nauta in Peru, waar de Amazone ontspringt en waar ze beginnen, schrijft De Rond: 'Aanvankelijk hadden we zes weken gepland voor de tocht, maar vanwege douaneproblemen in Lima (de hoofdstad van Peru) hebben we het moeten terugbrengen tot vier weken. Dat betekent dat we ook 's nachts doorroeien, 24/7, met een team van drie mensen in het totaal, een Brit, een Nederlander en een Braziliaan, zodat twee mensen kunnen roeien en één kan rusten.'

Het hele stuk naar de kust van Brazilië is meer dan 3300 kilometer lang, staat op de website van de avonturiers.

De grootste risico's zijn volgens de drie mannen het gevaar om gekidnapt of beroofd te worden. Eten en drinken hebben ze deels aan boord. Ze zullen ook vissen en waar mogelijk voedsel kopen aan de wal.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten