woensdag 12 februari 2014

Australisch weerbureau neemt mysterieuze 'S' waar

De mysterieuze 'S' op de weerkaart, 30 kilometer ten westen van Rottnest © ABC News.


Een weerbureau in Australië staat voor een raadsel. Vanochtend werd langs de westkust een reusachtige S-vormige formatie waargenomen, in zee nabij het eiland Rottnest. Meteorologen sluiten uit dat het gaat om bewolking.

De 'S' ligt gedraaid in zee, 30 kilometer ten westen van Rottnest. Het heeft dezelfde samenstelling als een wolkendek, maar de vorm is uitzonderlijk. Dit meldt ABC News.

Een woordvoerder van het Bureau of Meteorology heeft laten weten dat het geen bewolking is. Er hangt geen regen verderop in de lucht wat het verschijnsel kan veroorzaken. 'De radar die we gebruiken is er voor de detectie van neerslag', legt de woordvoerder uit. Het zou kunnen gaan om een fout in de detectie-apparatuur.

Radioactiviteit
Het Australische ministerie van Defensie onderzoekt of er militaire oefeningen op de plaats van de 'S' plaatsvinden die radioactieve straling kunnen veroorzaken.

Op Twitter grapt de landelijke Weather Group over de mysterieuze 'S'. 'Leuk dat ons huisdier RottNessMonster niet is gebeten door een haai. Ze heet Susan en ze eet plankton.' Susan wordt stiekem al gezien als de nieuwe toeristische trekpleister van Perth.







Bron
Lees ook: Mysterie rondom 'S' in zee opgelost

zoek artikelen met dezelfde topic: klk op iedere tag hieronder en scroll naar beneden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten