donderdag 9 april 2015

Ouders geschokt: moordenaar van dochter op tv

© CEN.


De ouders van een jonge vrouw zagen tot hun afschuw dat een van de moordenaars van hun dochter meedeed aan het televisieprogramma Romania's Got Talent (Roemeense versie van Holland's Got Talent). De jury prees het tekentalent van de Roemeense Andrei Grigoriu (30), zonder kennis te hebben van het verleden van de deelnemer.

Grigoriu kwam vier maanden geleden vrij na elf jaar in de gevangenis te hebben gezeten voor de moord op de toen 25-jarige Erika Monika Utik in 2003. De familie was niet op de hoogte gesteld van zijn vrijlating. Het was dan ook een schok voor hen om hem op televisie te zien.

In een interview in het programma vertelde de moordenaar dat hij was vrijgelaten uit de gevangenis, maar vertelde niet de echte reden van zijn straf. Hij vertelde dat hij veroordeeld was voor het helpen dekken voor een vriend die de moord had uitgevoerd.

In het programma tekende hij binnen een minuut een portret van zijn zus, die volgens hem, hem altijd heeft bijgestaan in moeilijke tijden. ,,Om jou zo te zien werken, zou ik jou al jouw zonden vergeven'', stelt jurylid Mihaela Radulescu (46). ,,Ik ben onder de indruk van het feit dat je de persoon hebt bedankt die altijd klaar voor jou stond''.

De moeder van Monika, Irma Uto, was diep verontwaardigd dat Grigoriu op nationale televisie verscheen. ,,Ik begon te schreeuwen tegen de televisie'', vertelt ze aan Mirror. ,,Alle nachtmerries van toentertijd kwam weer boven. Als ik in de studio zou zijn geweest, had ik iedereen verteld wie hij was en wat hij heeft gedaan. Hij is de man die mijn dochter heeft vermoord''.

De moord
In december 2003 staken Grigoriu en zijn vriend Constantin Lungu (nu 32) hun buurvrouw neer en sneden haar keel door, nadat ze weigerde hun geld te lenen. Het tweetal wist van het feit dat ze geld aan het sparen was. Lungu had al eerder geld van haar geleend, maar nooit teruggegeven, waardoor de vrouw deze keer weigerde.

Grigoriu hielp met de moord. Het paar liet de zwaargewonde vrouw na de steekpartij achter op de stoep van haar huis.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten