woensdag 8 april 2015

Photoshop of niet? Lynx haalt haai uit zee in Florida

Florida is compleet in de ban van twee beesten. En daar heeft de smartphone van een tiener alles mee te maken. De jongen was aan het wandelen aan het strand in Vero Beach toen hij plots een rode lynx aan de haal zag gaan met een haai. Als dit beeld écht is, dan is de vraag wat het gevaarlijkst is voor een populair zwemoord: de katachtige of de haai.


John Bailey is dé talk of the town in de Amerikaanse staat Florida. De jongen zond zijn bijzondere foto naar tv-zender Local 10 en vervolgens mocht de rest van de wereld meekijken. De reacties op social media bleven niet uit. Dé vraag die iedereen zich eerst stelt, is: "Kan dit wel?"

Antwoord: het is niet uitgesloten. In de regio komen zowel haaien als rode lynxen voor én de tweede heeft al eens vis op het menu staan. Volgens de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission is het beeld dan ook realistisch en hoeft het dus niet per se gephotoshopt zijn. Dat beweert ook de fotograaf van dienst, John Bailey. Tijdens een strandwandeling zag hij de katachtige, waarvan hij eerst dacht dat het een hond was. Het roofdier staarde in het water, waar een haai zich te goed deed aan kleinere vissen. Plots sprong de lynx het water in en sleurde de haai er gewoon uit tot op het strand.

Mensenschuw
"Eerst was hij heel snel", vertelt Bailey aan Local 10. "Hij zag de haai, sleurde hem eruit en de haai gaf een beetje weerwerk." Maar toen de lynx Bailey in de mot had, liet hij de haai van zo'n 1m20 lang vallen en vluchtte hij weg in het bos. "Ik vond het zo fascinerend dat ik er niet bij nadacht dat ik weleens in gevaar kon zijn", zegt Bailey.

Normaal zijn lynxen mensenschuw. Het hele tafereel is volgens experts dan ook op zich minder straf dan het feit dat Bailey de foto van zo dichtbij kon schieten..




Bron: video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten