woensdag 17 augustus 2011

Bewonder de aarde vanuit de hemel in ruimtehotel


Rusland gaf gisteren de eerste simulaties vrij van een heus ruimtehotel dat in 2016 de deuren zal openen. Volgens de ontwikkelaars zal dit bijzondere verblijf veel meer comfort bieden dan het ISS waar de astronauten verblijven. Wie geld te veel heeft en van avontuur houdt, kan binnenkort een overnachting in de ruimte boeken.






Het hotel biedt plaats aan zeven ruimtetoeristen in vier cabines met grote ramen voor een optimaal zicht op het wonderlijke shouwspel dat ruimte heet. Hotelgasten kunnen opteren voor een verticaal of horizontaal bed. Ook speciale douches zijn aanwezig. Op het menu staat opgewarmde kost, die op voorhand werd klaargemaakt op aarde. De ruimtetoeristen zullen, dat spreekt eigenijk voor zich, vergezeld worden door een ervaren crew.

Ter plaatse geraken is wel al een avontuur op zich. Daarvoor moet je twee dagen reizen met een Sojoez, het Russische ruimtevaartuig, wat op zich al 570.000 euro kost. Daarbovenop komt nog eens de kostprijs van het vijfdaagse verblijf in de ruimte: 115.000 euro. Het is dus duidelijk dat zo'n reis niet voor iedere wereldburger is weggelegd. (kve)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten