donderdag 18 augustus 2011

Politie Florida voorkomt bloedbad op highschool

De politie in Tampa, in de Amerikaanse staat Florida, heeft een in aanleg 'catastrofale' bomaanslag op een highschool voorkomen. Een 17-jarige leerling was van plan volgende week dinsdag, de eerste schooldag na de vakantie, een bom te laten exploderen op de highschool waar hij vorig jaar was weggestuurd.
Dat maakte de politie in Tampa gisteren bekend. De verdachte werd, nadat de politie over zijn plan was getipt, dinsdagavond aangehouden. Volgens een politiewoordvoerder had hij de aanslag minutieus gepland. Het was zijn bedoeling meer slachtoffers te veroorzaken dan de dertien doden die in 1999 vielen bij de schietpartij op Columbine High School.






Plattegronden
In de woning van de leerling werden alle benodigdheden aangetroffen voor de fabricage van een bom. Ook trof de politie plattegronden aan van de Freedom High School en verklaringen over de bedoeling die achter de aanslag zou schuilgaan. Het plan was gericht tegen bepaalde personeelsleden, en tegen leerlingen die zich in hun omgeving zouden bevinden.

De verdachte werd april 2010 van school verwijderd, volgens de directeur vanwege een kwestie die niets met school te maken had. Hij is als minderjarige geregeld met de politie in aanraking geweest vanwege onder meer inbraak en drugsbezit. (Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten