dinsdag 16 augustus 2011

Waaghals maakt oversteek op touw tussen hoogste bergtoppen van Oostenrijk(video)


De 23-jarige Michael Kemeter heeft voor een stunt van formaat gezorgd. Elke waaghals is waarschijnlijk jaloers op wat de Australiër bereikte. Kemeter stapte op een slappe koord van bijna 46 meter lang tussen twee punten van de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Het touw was amper 2 centimeter breed en hing 3.798 meter boven de grond. Halfweg stal hij nog de show door een sprongetje te maken op het touw.
Hoewel de waaghals een beveiliging droeg die een eventuele val zou opvangen, was er toch een dreigend gevaar bij zijn stunt. Het koord was dan wel stevig vastgemaakt aan de uiteinden, door de smeltende permafrost in de Alpen was er een verhoogd risico op vallende rotsblokken die het touw konden losrukken.











Kemeter is een expert in het zogenoemde 'slacklining', waar in tegenstelling tot bij koorddansen het touw niet strak gespannen is. Het koord kan bewegen en is in feite een lange, maar zeer smalle trampoline. Kemeter maakte de oversteek op blote voeten en in de vrieskou. Hij droeg ook geen t-shirt om zo minder beïnvloed te worden door te wind en minder gewicht mee te sleuren.

De ervaren sportman vond het geweldig om de hoogste berg van Oostenrijk te trotseren. "Deze stunt was geweldig, misschien wel de beste ooit. Anderen zullen het mij misschien nadoen, maar er kan maar één de eerste zijn en dat was ik", aldus Kemeter.

Vorige week schreef de Australiër nog het wereldrecord 'slacklining' op zijn naam. Toen maakte hij een oversteek van 160 meter in het Oostenrijkse Styria. (adv)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten