dinsdag 16 augustus 2011

Mysterieuze dood toeristen stelt Thailand voor een raadsel


Een onderzoek naar de mysterieuze dood van vijf buitenlandse toeristen en een Thaise gids in verschillende hotels in het noorden van Thailand suggereert dat ze werden blootgesteld aan een toxische stof. Het onderzoek heeft echter niet kunnen achterhalen om welk gif het specifiek zou gaan en waarom de slachtoffers er mee in aanraking zijn gekomen. Dat schrijft het AD.
De toeristen waren afkomstig uit Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Amerika en Engeland en verbleven in drie verschillende hotels in de populaire noord-Thaise stad Chiang Mai. Nog drie andere toeristen werden eveneens ziek, maar herstelden binnen enkele dagen. Niemand werd tot nog toe verantwoordelijk gehouden voor de doden die in januari en februari van dit jaar vielen.






"De specifieke doodsoorzaken in deze zaak konden nog niet met zekerheid worden vastgesteld, noch kan de reden waarom mensen mogelijk aan een gif werden blootgesteld achterhaald worden", aldus een woordvoerder van het Thaise departement voor Ziektebestrijding.

Vlooien
In een uitzending van het Nieuw-Zeelandse TV3-programma '60 Minutes' haalt de zender een onderzoeksrapport aan waarin wordt gesteld dat er sporen van een giftige insecticide werden gevonden in de kamers van de verschillende slachtoffers. De pesticide wordt gebruikt om vlooien te bestrijden. Geen van de hoteleigenaars wilden hierop ingaan.

Volgens de woordvoerder van het departement van Ziektebestrijding doen de autoriteiten er alles aan om de goede maatregelen te nemen om toekomstige slachtoffers te voorkomen, maar hij kon geen details geven over de inhoud van deze maatregelen. (kve)

Bron:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten