vrijdag 19 augustus 2011

Spectaculaire achtervolging tegen 190 km/u


Een Britse snelheidsduivel heeft een celstraf van 16 maanden en een rijverbod van vijf jaar gekregen nadat hij een levensgevaarlijk kat-en-muisspelletje speelde met de politie. Veertig minuten lang ontweek Mark Jones (28) de politie en andere automobilisten, vloog hij tegen 190 km/u over de snelweg en maakte hij rechtsomkeer op diezelfde snelweg.
De spectaculaire achtervolging begon toen de politie Jones in zijn zwarte Vauxhall Insignia aan de kant wilde zetten. Jones stoof er meteen vandoor en sneed andere wagens de pas af terwijl een patrouillewagen de achtervolging inzette.

video 


Op een video, gefilmd door een politiehelikopter, is te zien hoe de politie hem al snel lijkt klem te zetten met behulp van andere automobilisten, maar de snelheidsduivel ramt een blauwe wagen, maakt rechtsomkeer en vervolgt zijn weg in de tegenovergestelde richting. Even later wil hij zich terug in de juiste richting begeven, maar alerte chauffeurs proberen hem dat te beletten. Desondanks vindt Jones een gaatje en kan hij er opnieuw vandoor gaan, daarbij ternauwernood een truck ontwijkend.





Aan zijn geluk kwam echter een einde toen hij in een file terechtkwam en onder een brug op een grijze wagen botste. De politie, gewapend met tasers, kon Jones meteen overmeesteren en arresteren.

"Dit is een van de gevaarlijkste situaties die ik ooit heb meegemaakt op de weg", verklaarde Mark Hallam van de Britse verkeerspolitie achteraf in The Sun. (hlnsydney/sps)

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten