donderdag 18 augustus 2011

Vrouw overgoten met zwavelzuur, dochter was thuis

FOTO BEN BOUKES
De 28-jarige vrouw uit Zoetermeer die dinsdagmorgen in haar woning ernstige brandwonden opliep, blijkt overgoten met het uiterst giftige zwavelzuur. Het 3-jarige dochtertje van de vrouw was bij haar in de woning aanwezig ten tijde van het drama. Volgens de politie is de vrouw gruwelijk verminkt. 'Ze had opeens een gezicht als een oud omaatje,' aldus een getuige.

Zwavelzuur laat vreselijke wonden achter.
De politie heeft een 38-jarige Hagenaar opgepakt. Volgens buurtbewoners is de verdachte de partner van het slachtoffer. 'Ik weet niet of hij ook de vader van de kinderen is, maar hij was wel heel vaak hier,' aldus een buurvrouw vandaag in het AD. 'Wat vreselijk voor die kleintjes.'

Tragisch
Buren reageren geschokt op het voorval in hun anders zo rustige straat. 'Wat vreselijk tragisch. Ik hoop dat die kleine niet alles heeft gezien,' aldus een bewoonster. Zelfs de directe buurvrouw kwam pas naar buiten toen de politie er al was. Het is ook niet duidelijk wie de alarmcentrale heeft gebeld.

'Maandagavond was er wel een heftige ruzie in de woning,' vertelt een buurtbewoner. 'Wat er aan de hand was weet ik niet. Het gezin woonde er nog niet heel lang. Ik weet ook niet veel van ze, behalve dat hij Surinaams is. Zij heeft een blanke huid, maar ik denk niet dat ze van Nederlandse afkomst is.'

Geen haar
Agenten die haar opvingen, waren geschokt over wat zij aantroffen. 'Ze had geen haar meer op haar hoofd en de huid hing in vellen aan haar gezicht,' aldus een woordvoerder. Een jongen uit de buurt die het slachtoffer op een brancard voorbij zag komen, vertelt dat de jonge vrouw eruit zag als een oud omaatje. Het slachtoffer heeft dinsdagavond in kritieke toestand in het ziekenhuis gelegen, maar is inmiddels overgebracht naar een brandwondencentrum. Ze is buiten levensgevaar.

Zwavelzuur
Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut heeft inmiddels uitgewezen dat de vrouw zwavelzuur over zich heen heeft gekregen. De recherche onderzoekt of ze slachtoffer is van een ongeluk of van een bewuste daad. Wel werd direct na het incident een 38-jarige Hagenaar in de woning aangehouden. De verdachte zit nog vast en wordt morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris. Tot op heden weigert hij een verklaring af te leggen. De dochter en haar oudere broer, die op school zat ten tijde van het incident, zijn opgevangen door Jeugdzorg.

Wreed
Iemand met puur zwavelzuur overgieten is een van de wreedste dingen die je kunt doen, zegt dermatoloog Bing Thio van het Erasmus MC in Rotterdam. 'Als zwavelzuur met je huid in aanraking komt, gaan je huidcellen dood. Naarmate het langer met je huid in contact blijft, kan het ook je spieren helemaal dood en kapot maken. Het brandt kortom alles weg.'

'Ook deze situatie in Zoetermeer klinkt als een vreselijk verhaal. Van verwondingen door zwavelzuur kun je wel genezen. Maar ze leveren vreselijke littekens op, die maar moeilijk en alleen via plastische chirurgie zijn te herstellen,' zegt Thio. (Redactie)

Bron

1 opmerking:

  1. Deze man moet nodig een psychiatrisch onderzoek ondergaan. Jammer voor de vrouw dat dit te laat komt.
    Een onbegrijpelijke daad.

    BeantwoordenVerwijderen