vrijdag 29 augustus 2014

Franse klopjacht op ontvoerd jochie met hersentumor

© Hampshire Police.


De Franse politie is massaal op zoek naar Ashya King (5), het ventje met de hersentumor dat gisteren door zijn Britse ouders werd ontvoerd uit een ziekenhuis in Southampton. Het gezin nam de veerboot naar Normandië en verplaatst zich in een grijze Hyundai, zo meldt het openbaar ministerie in Cherbourg.

Het Britse gezin met zeven kinderen arriveerde gisteravond met de veerboot in de haven van Cherbourg. Daarna ontbreekt elk spoor van hen. In een poging het van medische hulp afhankelijke ventje te vinden, maakte de Franse justitie details bekend van de wagen van zijn ouders. Het gaat om een grijze monospace Hyundai met kenteken KP60HWK.

Volgens de Britse politie, die nauw samenwerkt met haar Franse collega's zit de ernstig zieke Ashya waarschijnlijk in een rolstoel of buggy omdat hij 'bewegen noch praten' kan.

Jehova's Getuigen
De ouders van het ventje zouden Jehova's Getuigen zijn. 'Zelfs al kunnen we een kind niet behandelen tegen de wens van de ouders in, een probleem dat zich vaker stelt bij Jehova's Getuigen, we willen op zijn minst in contact komen met het ouderpaar om te kijken wat er aan de hand is,' zo verklaarde Officier van Justitie Eric Bouillard tegenover radiozender France Info.

Ashya heeft permanente medische zorg nodig omdat hij onlangs is geopereerd en er complicaties kunnen optreden. De politie vreest daarom voor zijn leven als hij niet meteen wordt gevonden.

Groot alarm
De Britse en Franse politie hebben groot alarm geslagen. Daarbij hebben ze ook sociale media ingezet, met het verzoek om de oproep te delen met bekenden in Frankrijk en de omringende landen.




Bron
Lees ook: Ouders ontvoerd jochie met hersentumor blijven in cel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten