donderdag 28 augustus 2014

Rebellenleider: Rusland vecht met ons mee

Rook boven een beschadigd huis in de omgeving van Donetsk. © afp.


Duizenden Russische soldaten vechten mee met de pro-Russische rebellen tegen het Oekraïense leger. Sommigen hebben zelfs verlof genomen bij het Russische leger om te kunnen vechten in Oekraïne. Dat zei rebellenleider Aleksander Zachartsjenko vandaag in een interview. Hij is de 'premier' van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk.

'Ze brengen hun vakantie liever met ons, broeders die vechten voor hun vrijheid, door dan op het strand', zei Zachartsjenko. Hij heeft het over 3000 tot 4000 Russische militairen. Het interview staat op de website van een Russische staatstelevisiezender.

Zachartsjenko zei deze maand in een andere video op internet al dat de separatisten door Rusland worden gesteund met materieel en zo'n 1200 strijders. Volgens het Kremlin zijn dat hooguit vrijwilligers die op eigen initiatief naar Oekraïne trekken.

Novoazovsk
Vanmorgen is bekend gemaakt dat de strategisch gelegen Oekraïnse stad Novoazovsk door pro-Russische seperatisten is veroverd. Gister wisten de rebellen de stad binnen te trekken, nadat zij de stad drie dagen hadden belegerd.




Bron
Lees ook: NAVO: Russische troepen actief in Oekraïne
Lees ook: Rebellenleider verbaasd door wrakstukken rampvlucht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten