zaterdag 30 augustus 2014

Miljoenendak treinstation wordt vergiet bij stortbui

View image on TwitterView image on Twitter

De reputatie van een gloednieuw station in de Chinese stad Shijiazhuang is donderdagavond letterlijk weggespoeld nadat hevige regen de aankomsthal in een gigantische waterval veranderde.

Het dak van het gebouw, dat zo'n 500 miljoen euro gekost heeft, bestaat uit talloze ramen. Die stonden, volgens ooggetuigen, nog open op het moment van de stortbui. Dat meldt de Daily Mail. Toen de stad Shijiazhuang, in de provincie Hebei, afgelopen donderdag geplaagd werd door stortregens, werden ook de reizigers in het station getrakteerd op een stevige douche.

Verschillende reizigers plaatsten foto's van het bizarre voorval op Chinese sociaalnetwerksites en velen legden de oorzaak bij het ontwerp van het gebouw. Om energie te besparen wordt immers gebruik gemaakt van natuurlijk licht via ramen in het dak. Volgens ooggetuigen stonden veel van die ramen open op het moment dat het begon te regenen.

Verantwoordelijken hebben zich intussen geëxcuseerd voor het ongemak. Volgens nieuwswebsite Shangaiist is het echter al de tweede keer dat het gebouw, dat in 2012 openging voor het publiek, te kampen krijgt met ernstige lekkage. Ook in mei vorig jaar stond de hal van het station blank.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten