woensdag 27 augustus 2014

Ouders 'doodgepeste' jongen tonen foto's stervende zoon

De ouders van de 12-jarige Dylan Stewart, die begin dit jaar stierf door verhanging, hebben foto's van hun naar eigen zeggen doodgepeste zoon de wereld ingestuurd om aan de pesters te tonen wat ze aangericht hebben.

Stewart veranderde in januari van school, maar werd daar gepest, schrijft The Mirror. Volgens zijn moeder maakten medeleerlingen de jongen uit voor 'Downey' en mishandelden ze hem bij de bushalte. De tiener trok zich steeds meer terug en belandde in een depressie.

In april vond zijn moeder hem opgehangen in zijn slaapkamer. Stewart bezweek een aantal dagen later, op 22 april, in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De ouders van de jongen claimen dat hun zoon zelfmoord pleegde omdat hij als nieuweling gepest werd op school. Ze maakten hartverscheurende foto's openbaar van zijn doodstrijd in het ziekenhuis. Moeder Amanda (39), hoopt dat de pesters zo zullen beseffen dat ze van Stewarts leven een hel hebben gemaakt en dat de afbeeldingen pesters in de toekomst zullen afschrikken.

'Als de foto's een ander gepest kind kunnen redden, dan hebben we iets bereikt', zegt Amanda. 'Pesters moeten weten tot wat hun gedrag kan leiden. Het is voor onze familie tragisch geëindigd, de pesters moeten zien wat ze aangericht hebben.'

Volgens leerkrachten van de school, die een antipestbeleid voert, waren er echter geen aanwijzingen dat de jongen gepest werd. Dus werden de pesters niet opgepakt en zitten ze nog altijd op dezelfde school.



Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten