woensdag 21 december 2011

Viltstift die 25 jaar in maag van vrouw zat, schrijft nog!


We laten allemaal wel eens een pen slingeren, maar deze Britse dame is er in geslaagd om eentje 25 jaar lang in haar maag te bewaren. Alle gekheid op een stokje, want nadat de viltstift door chirurgen werd verwijderd, was iedereen stomverbaasd dat het ding nog schreef.
Ik hoor jullie al denken: "Hoe komt een pen nu in hemelsnaam in een maag terecht?". Wel, de nu 76 jaar oude vrouw was naar eigen zeggen haar amandelen aan het bestuderen in de spiegel en maakte gebruik van de viltstift om deze aan te porren. Ze versukkelde zich echter op een verhoogje, viel voorover en slikte per ongeluk de viltstift in.

Ongeloof
Zowel haar man als de huisarts van de vrouw wilden dit bizarre verhaal niet geloven, mede ook omdat onderzoek met röntgenstralen 25 jaar geleden niets abnormaals aantoonde.

Recent kreeg ze echter te kampen met diarree, hevige buikpijn en gewichtsverlies, dus raadpleegde ze een arts. Uit een eerste onderzoek bleek dat verschillende zones van haar dikke darm ontstoken waren en na een CT-scan van haar buik, zagen de artsen van het 'Royal Devon & Exeter Hospital Foundation Trust' tot hun grote verbazing een 'lineair object' zitten, dat wel verdacht veel weg had van een pen.






Bizar
Vervolgens voerden ze een gastroscopie uit die moest bevestigen dat het wel degelijk om een viltstift ging en die de schade eveneens moest opmeten. Gelukkig had de langdurige aanwezigheid van het object geen maagschade veroorzaakt en ook de initiële klachten waren tegen dan verdwenen.

Uiteraard besloot het medische team de pen te verwijderen, aangezien er nog steeds een kleine kans bestond dat het ding toch ooit iets in haar buikholte zou perforeren. De artsen waren dan ook met stomheid geslagen toen bleek dat de viltstift na 25 jaar in een zure omgeving te hebben gelegen, nog steeds schrijft.

Conclusie
Oliver Waters, de leidinggevende dokter van dit vreemde geval, concludeert: "Zo zie je maar dat het af en toe toch noodzakelijk is om ook de meest bizarre verhalen van patiënten te geloven, hoe onwaarschijnlijk ze ook mogen klinken". Dit verhaal kreeg dan ook een plaatsje in de 'British Medical Journal Case Reports'. (lf)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten