donderdag 22 december 2011

Bizarre metalen spacebal valt uit de lucht in Namibië

© afp

Een enorme metalen bal met een cirkelomtrek van 1,1 meter is pardoes uit de lucht gevallen in Namibië. De holle spacebol weegt zo'n zes kilogram. De autoriteiten waren zo verbouwereerd dat ze de NASA en de ESA inschakelden.
Het bijzondere voorwerp werd gevonden op een afgelegen grasveld in een dorpje in het noorden van Namibië op 750 km van hoofdstad Windhoek. De lokale bevolking had enkele dagen eerder verscheidene explosies gehoord.

De bol heeft een diameter van 35 centimeter, een ruwe oppervlakte en lijkt uit twee helften te bestaan die aan elkaar werden gelast. Het gaat om een metaalmengsel dat de mens welbekend is. De ruimtebol werd gespot op 18 meter van de plaats waar hij insloeg en een hol van 33 centimeter diep en 3,8 meter breed achterliet.








Een klein onderzoek op het net leerde de autoriteiten dat zulke bollen de laatste twintig jaar al herhaaldelijk gedropt werden in Zuid-Afrika, Australië en Latijns-Amerika.

Het voorwerp werd half november al ontdekt, maar de overheden deden eerst een paar testen alvorens de vondst wereldkundig te maken. Zo moest eerst uitgesloten worden of het ding geen explosief was. De bol bleek hol en er bleek geen gevaar te zijn. (jv)

Bron

Les ook: Mysterie spacebal Namibië opgelost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten