vrijdag 23 december 2011

Varken en hond worden beste maatjes in dierenopvang

Ongewone vriendschappen komen in het dierenrijk wel vaker voor. Maar deze vriendschap, tussen de hond Susie en het varken Tabitha is wel heel speciaal. Ze zijn met inmiddels 52.000 kliks dan ook hard op weg een hit te worden op YouTube.
De twee dieren leerden elkaar kennen in de dierenopvang Hillside Animal Sanctuary in Norwich. Beide werden ze gered uit een benarde situatie. Maar sinds ze samen zijn is hun leven een stuk beter. Volgens de verzorgers eten, slapen en spelen de dieren samen. 'Ze zijn verzot op elkaar', schrijft de Britse krant The Telegraph.





Varkentje Tabitha is inmiddels vijf weken oud, maar werd toen ze slechts een paar dagen oud was, gevonden langs de kant van de weg in Norwich. Ze bevond zich op het randje van de dood en lag rillend van de kou alleen in de goot naast de weg.

Boxer Susie, vijf jaar oud, werd twee jaar geleden gered uit erbarmelijke omstandigheden in een fokkerij waar ze gebruikt werd als fokhond.

'De twee zijn voortdurend bij elkaar en houden er niet van gescheiden te worden', zo vertelt Wendy Valentine, oprichter van Hillside. 'Susie is heel zacht voor Tabitha. Alsof ze merkt dat het nog maar een heel jong varkentje is. Het is erg grappig. Ze racen door de kamer en spelen rollend op hun rug'.

(Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten