woensdag 21 december 2011

Baby geboren met twee hoofden


Een Braziliaanse vrouw is bevallen van een baby'tje met twee hoofden. Het kindje is kerngezond, alle organen functioneren naar behoren. De moeder wist pas een paar minuten voor de bevalling dat het kindje niet één maar twee hoofden heeft.
'De 25-jarige moeder komt van het platteland en was niet op de hoogte van de abnormale situatie', vertelt Vasconcelos, de directeur van het ziekenhuis in Anajas. De vrouw heeft tijdens de zwangerschap geen echo's gehad. Ze voelde wel zware pijnen, en besloot daarom om naar het ziekenhuis te gaan.





Het gaat hier om een Siamese tweeling met één lichaam, waardoor de kinderen niet gescheiden kunnen worden. Het is een zeldzaam verschijnsel, maar vreemd genoeg al de tweede keer dit jaar in Brazilië. In het eerdere geval is het kind na een paar uur overleden door zuurstofgebrek.

'De baby is met veel liefde door de familie opgevangen', vertelt de behandelend arts. De vrouw heeft al drie kinderen, maar is ook erg blij met deze uitzonderlijke baby. 'De moeder geeft beide hoofdjes gelijktijdig de borst.' De arts verwacht dat moeder en kind eind van de week naar huis mogen.
(Redactie)

Bron:

1 opmerking:

  1. I have been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this sort of house
    . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web site.
    Reading this information So i'm satisfied to express that I have an incredibly just right uncanny feeling I found out just what I needed.
    I so much indisputably will make sure to don?t put
    out of your mind this site and provides it a look
    on a continuing basis.

    Feel free to surf to my blog post: baby geboren

    BeantwoordenVerwijderen