donderdag 22 december 2011

Peuter in crèche bont en blauw geslagen door meisje van twee


Zo moest de mama van Katie Ann Guttridge, een Engelse peuter van drie, haar onlangs van de crèche gaan afhalen. Alsof ze was toegetakeld door een agressieve hond. In werkelijkheid was Katie echter aangevallen door een andere peuter, een meisje van amper twee jaar jong die met Katie erbij al elf keer zwaar toesloeg in de crèche.
Bekijk de foto's HIER

Met drie beten in het gezicht, een zwaar gehavende oogkas en overal schrammen, zo trof moeder Clara Mackow haar dochter Katie in de crèche opnieuw aan. Zij belde meteen de politie die een onderzoek instelde. Dat draaide echter al snel op niets uit omdat de kleine hooligan volgens de Engelse wet pas op haar tiende levensjaar kan bestraft worden. Ondertussen eisen de ouders van de 25 peuters in de crèche, in het Engelse centraal gelegen graafschap Leicestershire, dat de wel erg agressieve peuter de deur gewezen wordt.








Blijvend oogletsel
Clara Mackow overweegt nog wel een klacht tegen de directie van de kinderopvang wegens nalatigheid. "Toen ik Katie zo toegetakeld zag, kon ik alleen maar wenen", aldus Clara (28). "Ze had snijwonden in haar lippen en een verschrikkelijk blauw oog. In het ziekenhuis dachten ze dat haar oogkas gebroken was. Het kon zelfs een blijvend oogletsel zijn. De crèche zou leuk moeten zijn voor de kinderen, maar Katie wil helemaal niet meer gaan. Ze durft momenteel zelfs niet meer buiten komen."

Geen zelfcontrole
Volgens een rapport was Katie voor deze aanslag al drie andere keren aangevallen door de notoire pestkop. Zo kreeg ze al speelgoed tegen het voorhoofd gegooid, werd haar handje gekneld met speelgoedbakstenen en op de kaak gezogen terwijl de haren werden vastgehouden. "Het is duidelijk dat dit meisje gedragsproblemen heeft en totaal geen zelfcontrole. Ook andere kinderen zijn al slachtoffer geweest. Maar de directie weigert in te grijpen."

Een manager van de crèche stelde wel dat het probleem van dichtbij opgevolgd wordt in samenwerking met de ouders en de lokale autoriteiten. De moeder van de kleine hooligan liet alleen weten dat ze niets met de hele zaak wil te maken hebben. (odbs)


Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten