dinsdag 13 maart 2012

'Donderdag wordt een topdag, dan zie je weer T-shirtjes'

Door een dunne laag bewolking heeft de zon vandaag en morgen nog weinig kans. Maar morgenavond draait de wind en verandert het weerbeeld. Voor donderdag staat een stralende lentedag op stapel, met lokaal zelfs 18 graden. 'Dan zul je wel weer wat T-shirtjes zien', verwacht meteoroloog Marco Verhoef van Weerplaza.

Veel mensen zijn in een echte lentestemming sinds afgelopen weekend, maar Verhoef tempert de verwachtingen voor vandaag en morgen. Over de Noordzee komt vanuit het noordwesten vochtige, koele lucht ons land binnen en er blijft een dunne laag bewolking hangen. Het blijft weliswaar droog en het is ook mét wolken nog zo'n 10 graden, maar omdat de zon niet of nauwelijks door de wolken weet te breken, ontbreekt het echte lentegevoel.

Pas vanaf morgenavond verandert dat. De wind draait naar het zuiden en de temperatuur loopt flink op. Het wordt donderdag droog, er staat weinig wind en er is vooral veel zonneschijn. 'Qua gevoel is dat een topdag. Er moet makkelijk een temperatuur van 16 graden gehaald kunnen worden. In het zuiden zal dat een graad of 17 en lokaal 18 graden zijn', aldus Verhoef.

Barbecue
Vrijdag is vermoedelijk vergelijkbaar met donderdag, maar de bewolking neemt dan toe en er staat vooral meer wind dan de dag ervoor, waardoor het koeler aanvoelt.

Een barbecue voor het weekend plannen lijkt ook nog niet verstandig: vanaf dan doet de lente weer een stapje terug. Vanaf zondag neemt de kans op buien toe.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten