zaterdag 17 maart 2012

Thaise taxichauffeur geeft vergeten koffer vol goud terug

In Thailand heeft een taxichauffeur een achtergelaten koffer vol goud teruggegeven. Een koppel had de tas, gevuld met juwelen ter waarde van 13 miljoen baht (ongeveer 323.000 euro), zo maar in de taxi laten liggen.

Uit dank kreeg de chauffeur een gouden ketting ter waarde van omgerekend 5.000 euro. De dankbare eigenaar beloofde hem bovendien een vindersloon van 7.500 euro. Dat meldt de krant The Nation.

De taxichauffeur had de acht kilo zware koffer gisteren al aan de politie in Bangkok overhandigd. Die had eerder een oproep via de radio gelanceerd.

Roze taxi

De 60-jarige juwelier en zijn 58-jarige echtgenote hadden de waardevolle tas een dag voordien op de passagiersplaats vooraan vergeten, nadat ze eerder drie grote koffers hadden uitgeladen. Ze herinnerden zich achteraf de nummerplaat niet meer, maar wisten dat het voertuig roze was. In Bangkok rijden naar schatting ruim 20.000 roze taxi's.

"Ik had hem niet vroeger teruggebracht, omdat ik de tas niet had geopend en ik niet wist dat hij gevuld was met goud, totdat ik het radiobericht hoorde", zei de taxichauffeur aan de politie. Naam en telefoonnummer stonden niet op de koffer.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten