maandag 9 april 2012

Man overleeft nagel van 10 cm in hart

Terwijl hij zijn geblokkeerde nagelpistool probeerde te repareren, kreeg een man uit New Jersey zaterdag een nagel van 10 cm in zijn hart. De man werd geopereerd en overleefde het incident. "Het is alsof ik de Lotto heb gewonnen", verklaarde de 52-jarige Dennis Hennis.

Hennis, een zelfstandige aannemer, was met zijn zoon van 28 aan het werk op het dak van zijn buurman toen zijn nagelpistool blokkeerde. Hij probeerde het pistool weer vrij te krijgen en richtte het per ongeluk op zijn borst. Het pistool, met een kracht van 8,4 kilo per vierkante centimeter, ging plots af en de nagel doorboorde zijn hart.

De nagel kwam in zijn rechterhartkamer terecht, die bloed naar de longen pompt, en Hennis kreeg prompt een hartaanval. Zijn zoon belde een ambulance, die hem naar het ziekenhuis bracht. Daar werd Hennis gereanimeerd, maar al gauw werd duidelijk dat hij onmiddellijk moest geopereerd worden in een traumacenter, op een uur rijden. Daarom werd besloten hem per heli naar de operatietafel te brengen.

Volgens de chirurg heeft Hennis zijn leven te danken aan het feit dat hij de nagel niet zelf probeerde te verwijderen en de snelle interventie.

Bron zie foto

1 opmerking: