donderdag 12 april 2012

Britse kleuter (4) verbaast professoren met IQ van 159

De 4-jarige Britse kleuter, Heidi Hankins, is toegetreden tot het internationale hoogbegaafdenclubje Mensa nog voor ze ooit een dag naar school is geweest. Met een IQ van 159 zit de Britse kleuter net onder dat van Albert Einstein (160), maar ver boven de gemiddelde volwassenenscore (100) en het cijfer van hoogbegaafdheid (130).

Het was het personeel van Heidi's kinderopvang dat haar ouders had aangeraden eens een IQ-test af te leggen. 'Heidi is zo intelligent dat we steeds creatiever uit de hoek moesten komen om uitdagende activiteiten te bedenken', aldus een kindermeisje.

Lezen, schrijven en tekenen
Dat de Britse kleuter hoogbegaafd is, blijkt niet alleen uit de resultaten van de IQ-test. Zo leerde de peuter zichzelf al op tweejarige leeftijd lezen via de computer van haar ouders en kon ze toen al tot veertig tellen. Nu ze vier jaar is, kan de kleuter al vlot rekensommen en duidelijke tekeningen maken. Daarnaast gebruikt het meisje moeilijke woorden als 'impressive' in haar dagelijkse communicatie.

'We hebben altijd al gedacht dat het meisje heel pienter was, aangezien ze al zo snel kon lezen', aldus een lector van de Southampton Universiteit. 'Ik was erg benieuwd naar de resultaten van de IQ-test. Toen ze twee was, liet ik haar de dertigdelige set Oxford Tree boeken lezen. Na een uurtje had ze alles al uitgelezen, iets wat je normaal pas van een zevenjarige mag verwachten.'








Humor
Heidi's papa, Matthew Hankins, hoopt dat zijn dochter een schooljaar mag overslaan, zodat ze voldoende uitdagingen voorgeschoteld krijgt. 'Onlangs aten we thuis aardappelpuree en fish sticks, een redelijke saaie combinatie. Heidi zei daarop 'Impressive'. Ze heeft dus ook al enige zin voor humor', aldus de fiere papa. 'Heidi is niet vroegrijp, maar wel een normaal meisje dat naast spelen met haar Barbiepoppen ook graag een boek leest.

Mensa
John Stevenage, directeur van de exclusieve, Britse hoogbegaafdenclub Mensa is blij dat haar ouders hun kleuter hebben ingeschreven. 'We proberen een positieve omgeving te ontwikkelen waarin ook jonge leden zich thuisvoelen.'

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten