zaterdag 14 april 2012

Air France annuleert tickets van Palestijnse militanten

Luchtvaartmaatschappij Air France heeft tickets van militanten voor de Palestijnse zaak geweerd. Zij wilden morgen van op de luchthavens van Parijs en Nice naar Tel Aviv in Israël reizen. Van daar zouden ze verder gaan naar Bethlehem, in Palestijns gebied, om er deel te nemen aan de operatie 'Welcome to Palestine'.

"In het kader van de Conventie van Chicago weigert Air France alle passagiers die Israël niet wil toelaten", zei een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. De passagierslijst is door de joodse staat overhandigd. Om hoeveel passagiers het ging, wilde de zegsvrouw niet kwijt.

Met de operatie 'Welcome to Palestine' willen 1.500 militanten vanuit meerdere Europese landen, Canada en de Verenigde Staten naar Bethlehem in Palestijns gebied reizen om er de opening bij te wonen van een internationale school. Ze moeten daarvoor echter de luchthaven van Tel Aviv passeren.

De Israëlische autoriteiten hebben laten weten tegen dergelijke operatie gekant te zijn en de passage via Tel Aviv te zullen blokkeren. Zij proberen ook het inschepen van de militanten te verhinderen door luchtvaartmaatschappijen een lijst van ongewenste passagiers te verschaffen.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa had vrijdag al de annulering van biljetten voor Tel Aviv aangekondigd. Zaterdag nam het Britse Jet2.com een soortgelijke beslissing.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten