maandag 10 september 2012

Laatste warme dag: herfstweer in aantocht

Zonaanbidders kunnen maandagmiddag nog even genieten van zon en warme temperaturen zodra de bewolking wegtrekt. Het wordt het nog zo'n 23 tot 27 graden, maar vanaf dinsdag krijgen we te maken met wisselvallig weer en lagere temperaturen.

Volgens Weerplaza heeft het alles te maken met het wegtrekken van een hogedrukgebied, dat dit weekeinde boven het westen en centrale deel van Europa lag.

Maandagavond groeit in het zuiden en zuidoosten de kans op een regen- of onweersbui. Ook in de nacht naar dinsdag kan vooral in de zuidoostelijke helft van het land een enkele bui vallen. Dinsdag overdag wordt de omslag steeds duidelijker: de zuidwestenwind trekt aan, naar matig, aan zee vrij krachtig, 3 tot 5 Bft met af en toe een bui.

Koele kant
Vanaf woensdag is het helemaal gedaan met de warmte en zon, dan zorgen depressies voor een continue aanvoer van wolken, waaruit het ook geregeld regent. 'Naast de wolken en regen is er ook nog een forse wind, die waait uit veelal westelijke richtingen. Later op de woensdag wordt hij aan de kust vaak krachtig tot zelfs hard. De temperatuur blijft overdag steken bij een magere 15 tot 17 graden. Zelfs voor half september is dat nogal aan de koele kant', aldus Marco Verhoef van Weerplaza.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten