donderdag 13 september 2012

Overvallers gooien geld uit auto: volk als de kippen er bij

In Amerika is het de normaalste zaak ter wereld om politie-achtervolgingen live via de buis te volgen. En dus waren de inwoners van LA getuigen van een wel heel unieke achtervolging. Een bende roekeloze bankovervallers, die het iets te heet onder voeten werd, smeet pakken met geld uit de vluchtauto. Gevolg: een massa volk snelde de straat op in Los Angeles en probeerde zijn graantje mee te pikken.

De live-uitzending van de geldgooiende overvallers leidde zowaar tot gevaarlijke situaties, waarna de tv-stations opriepen om goed op te letten bij het geld graaien, vooral als ook de kindjes mee de straat op gingen. Het goede nieuws is dat de bankovervallers uiteindelijk konden ingerekend worden. Een honderdtal buurtbewoners waren getuigen van die arrestaties. Volgens ABC News raakte niemand gewond.

Menselijke blokkades
Heel wat buurtbewoners reageerden dankbaar en spraken al van de moderne versie van Robin Hood, maar dat moest de politie toch sterk ontkrachten. 'Ik vrees dat ze het niet uit liefdadigheid deden, maar als tactiek om de politie te hinderen', zegt Mike Parker van politie van LA. 'Door geld te gooien, wisten ze dat er veel volk op straat zou komen en zou een soort menselijke blokkades zouden opwerpen en de politiewagens zouden hinderen.'

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten