vrijdag 14 september 2012

Crew anti-islamfilm misleid: 'We vrezen voor onze veiligheid'

De cast en de crew die meewerkten aan de anti-islamfilm Innocence of Muslims, aanleiding voor grote protesten in de islamitische wereld, zijn misleid over het doel van de film. Dat zegt een man - die anoniem wil blijven - die meewerkte aan de film in een email aan The Times.


'We willen dat dit verdwijnt', zei hij in de email. De man wilde niet geïdentificeerd worden omdat hij vreest voor zijn leven. 'We hebben het gevoel dat er extreem van ons is geprofiteerd en vrezen voor onze veiligheid.'

Volgens de medewerker werden hij en de rest van de crew gevraagd via Craigslist (een soort Amerikaanse marktplaats) en werd hun verteld dat ze een oorlogsdrama aan het maken waren, genaamd 'Desert Warrior'.

'We staan niet achter deze film en zijn grof misleid over het doel. We zijn geschokt over de drastische herschrijvingen van het script en de leugens die aan alle betrokkenen zijn verteld. We zijn diep bedroefd door alle tragedies die zich hebben voorgedaan', schrijft de man.






De cruciale woorden in de film - degenen die specifiek op de islam gericht zijn - werden niet uitgesproken tijdens het filmen, zo schrijft de man, maar werden later opgenomen in de nabewerking. 'Het is onmiskenbaar dat de meeste gesproken gedeeltes van een andere stem zijn dan van de originele acteur.'

Dinsdag, toen delen van de film online aandacht begonnen te trekken, kwam de crew er voor het eerst achter waar de film daadwerkelijk voor wordt gebruikt. Die dag kwamen de Amerikaanse ambassadeur in Libië en drie stafleden om het leven tijdens een aanval op het consulaat in de stad Benghazi. De VS onderzoeken nog of de oorzaak de film was of dat het om een terreuraanslag ging.

Bron
Lees ook: Actrice anti-islamfilm wist niets van 'smerig karakter'
Lees ook: 'Innocence of Muslims' blijft op YouTube

Geen opmerkingen:

Een reactie posten