zondag 9 september 2012

Mongoolse bende plundert drogisterijen Utrecht

De politie heeft een 44-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van heling van een enorme partij dure cosmetica. Agenten troffen bij de man thuis een badkamer vol met geurtjes en crèmes aan, winkelwaarde 153.000 euro, afkomstig van winkeldiefstallen door een bende uit Mongolië, zo meldde de politie vrijdag.

De politie vermoedt dat de verdachten deel uitmaken van een grote groep mensen uit Mongolië die vanuit Frankrijk, waar ze asiel aanvragen, in allerlei landen op grote schaal winkeldiefstallen plegen. Ze hebben het vooral voorzien op cosmetica van de duurdere merken. De diefstallen werden gepleegd met behulp van geprepareerde tassen.

De zaak kwam aan het licht na een aanhouding half augustus op de Afsluitdijk. Politie en douane troffen in een auto een man en een vrouw uit Mongolië aan met een grote hoeveelheid cosmetica. Uit onderzoek bleek dat de spullen waren gestolen in drogisterijen verspreid over heel Friesland. Eerder werden in Bolsward en Drachten ook al twee duo's, telkens een man en een vrouw uit Mongolië, gearresteerd die in bezit waren van een grote partij gestolen parfums.

De man die is aangehouden in Utrecht heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij verkocht de gestolen cosmetica op de markt in Beverwijk, zo verklaarde hij tegenover de politie.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten