donderdag 8 november 2012

Vader doodt kinderen omdat vrouw geen sluier wil dragen

In het Italiaanse stadje Umbertide in de buurt van Perugia heeft een vader zijn twee kinderen van 8 en 12 jaar de keel doorgesneden. Daarna probeerde hij zelfmoord te plegen, maar hij overleefde die poging. Met deze gruwelijke dubbele kindermoord wilde de 44-jarige Marokkaan zijn vrouw straffen omdat ze had geweigerd nog langer een sluier te dragen. De dader had eerder al zijn vrouw met een mes bedreigd.

Mustafa Hajjaji, een orthodoxe moslim, kon het niet verkroppen dat zijn 34-jarige vrouw besloten had de islamitische traditie naast zich neer te leggen en niet langer een sluier te dragen. Na enkele hoogoplopende ruzies was het koppel sinds kort gescheiden, maar de man kwam terug naar het huis van zijn vrouw toen ze niet thuis was voor een barbaarse wraakactie. De 44-jarige vader sneed in de badkamer hun dochtertje Jiahane (12) en hun zoontje Ahmed (8) meedogenloos de keel door en liet hen dood achter op de grond. Vervolgens probeerde de dader zelfmoord te plegen, maar dat mislukte.

Met bloed boodschap geschreven
Hajjaji had zijn vrouw, die op dat moment in een restaurant aan het werk was, al gebeld dat hij een wanhoopsdaad plande. Ze waarschuwde meteen de politie, maar die vond niemand in zijn huis. In het huis van de moeder trof de politie vervolgens naast de twee lijken ook de zwaargewonde man aan. Hij had met het bloed van zijn kinderen ook boodschappen in het Arabisch op de vloer en op een blad papier geschreven, wellicht om zijn wanhoopsdaden te verklaren.
Het moordwapen werd ook aangetroffen. De dader werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal zijn zelfmoordpoging overleven.

Eerder al bedreigingen
Een maand geleden was dezelfde man al aangeklaagd door zijn vrouw wegens bedreigingen, slagen en verwondingen en mishandelingen. Ze had de politie verteld hoe haar man haar met een mes bedreigd had. Umbertide, het kleine en anders altijd vredige stadje in Umbrië waar de tragedie gebeurde, is in diepe rouw gedompeld.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten