maandag 24 december 2012

'Brandweermannen VS in val gelokt en gedood'

Vier Amerikaanse brandweermannen zijn maandag neergeschoten bij het huis waar ze een brand wilden blussen. Twee van hen zijn overleden. Het gebeurde in Webster in de staat New York.

De vermeende dader is dood gevonden in de buurt. Het is niet duidelijk hoe hij om het leven kwam. De politie vermoedt dat de schutter de brandweermannen bewust in een val heeft gelokt. Waarom hij dat zou hebben gedaan, is niet bekend. De identiteit van de verdachte is nog niet bekendgemaakt.

Volgens Amerikaanse media kwamen de brandweermannen net aan op de plek van de brand, toen ze onder vuur werden genomen. Twee stierven en de twee anderen belandden in het ziekenhuis.

Brandweer geschokt
De brandweer reageerde geschokt. 'Deze brandweermannen maken deel uit van onze familie. Je gaat een vuur in met deze jongens. Om ze op deze manier ten onder te zien gaan is totaal onverwacht. We zijn in shock', aldus brandweercommissaris Billy Gross tegenover lokale media.

Door de schietpartij bleef de grote brand woeden, waardoor die oversloeg naar andere woningen en een motorvoertuig.

Newton
De schietpartij in Webster volgt kort op het bloedbad op een basisschool in Newtown, Connecticut, anderhalve week geleden. Die gebeurtenis, waarbij 20 kinderen en 6 medewerkers van de Sandy Hook Elementary School omkwamen, wakkerde het debat over strengere regels voor vuurwapenbezit in de Verenigde Staten aan.

Bron

Lees ook: Moordenaar brandweermannen liet briefje achter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten