zaterdag 29 december 2012

Politie zoekt vuurwapen in moskee Rotterdam

De politie heeft zaterdag bij de ontruiming van een moskee in Rotterdam 14 mannen aangehouden omdat zij mogelijk betrokken zijn bij het bezit van een vuurwapen. Dat meldde een woordvoerder van de politie. Een arrestatieteam heeft het gebouw doorzocht, omdat werd vermoed dat er nog iemand binnen was.

Dat bleek niet zo te zijn en ook een vuurwapen is niet gevonden. Wel trof het team een mes en een balletjespistool aan dat sprekend leek op een vuurwapen. De politie neemt de zoektocht nu over en zoekt alsnog naar een vuurwapen.

Ruit ingeslagen
De politie kwam in actie na een incident in de Oranjeboomstraat. Daar werd een ruit ingeslagen en zou door een groepje mannen een of meerdere vuurwapens zijn getoond. Er was ook een melding dat in de lucht zou zijn geschoten, maar daarover is geen uitsluitsel, aldus de woordvoerder.

Het groepje mannen zou vervolgens de Anadolu Moskee in dezelfde straat zijn ingegaan. De politie verscheen met een aantal eenheden en praatte bezoekers naar buiten. Daarbij werden de veertien aangehouden.

Geen gewonden
Volgens RTV Rijnmond vond de inval plaats in een bijgebouw van de moskee. Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten