woensdag 13 maart 2013

Doodrijder ging naar huis, sliep, douchte en at ontbijt

In de nacht van 3 juni vorig jaar reed een 25-jarige inwoner van Heikant, in Zeeland, twee fietsers aan. Een van hen overleed ter plaatse. De andere man raakte zwaar gewond. Tot grote ontsteltenis van nabestaanden, en justitie, reed de veroorzaker van het dodelijk ongeval met zijn flink beschadigde auto naar huis en viel in slaap.

Thuis parkeerde hij zijn gehavende voertuig achter het ouderlijk huis en dook zijn bed in. De volgende ochtend douchte hij en at doodgemoedereerd zijn ontbijt. Een vriend attendeerde hem op de aanrijding, waarop de vader van de man de politie belde. De doodrijder had echter geen haast zich te melden. Uiteindelijk moest de politie naar Heikant komen om hem aan te houden.

'Ronduit verwerpelijk', zo omschreef de officier van justitie zijn gedrag, meldt BN DeStem. Justitie vermoedt dat de chauffeur flink had gedronken, en niet stopte om een alcoholtest te ontlopen. Bewijzen heeft de officier echter niet. De doorrijder zelf houdt het erop dat hij in de auto 'in slaap is gesukkeld', en slechts drie biertjes op had. 'Ik schrok wakker van de aanrijding', zei hij voor de rechter.

Weg voor de realiteit
Hij zou zijn doorgereden uit angst. 'Weg voor de realiteit.' De weduwe van de overleden fietser, en de officier, vinden het onbegrijpelijk dat iemand na een dergelijk ongeluk wegrijdt en gaat slapen. Overigens was het niet de eerste keer dat de chauffeur een nachtelijk ongeval veroorzaakte, en ook werd hij eerder met alcohol op achter het stuur aangetroffen.

Een werkstraf vindt de officier niet op zijn plaats. Daarom is de eis zeven maanden cel. Ook zou de man een rijontzegging van vijf jaar moeten krijgen. 'En dan ben ik nog mild', voegde de officier toe. De uitspraak volgt op 25 maart

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten