dinsdag 12 maart 2013

Vaticaan koopt flats boven grootste homosauna van Europa

Een dag voor het conclaaf start in Rome, heeft de Italiaanse krant La Repubblica bekend gemaakt dat de Heilige Stoel, het centrale bestuursorgaan van de Rooms-Katholieke kerk, voor 23 miljoen euro appartementen gekocht heeft in een appartementsgebouw in Rome. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat in het gebouw de grootste homosauna in Europa gehuisvest is.

Op de website van de sauna is een video te zien waarin een gezette man, die Bruno genoemd wordt, stript en een priestergewaad aantrekt. In totaal heeft het Vaticaan volgens de krant negentien appartementen in het gebouw. La Repubblica suggereerde eerder al dat paus Benedictus XVI afgetreden is omwille van een rapport over de omvang van seks, corruptie en machtshonger in het Vaticaan.

In het zog van de Vatileaks-affaire, waarbij gestolen documenten vanuit het Vaticaan naar de pers waren gelekt, zouden drie kardinalen de paus op 17 december een zeer geheim rapport van bijna 300 bladzijden voorgelegd hebben, waarin het draaide om homoseksuele relaties en mogelijkheid tot afpersing. Op die dag zou de Duitse kerkleider de knoop omtrent zijn reeds lang overwogen aftreden doorgehakt hebben.

De kardinalen zouden aldus een 'ondergronds homonetwerk' hebben ontdekt, wiens leden op verschillende plaatsen in Rome en Vaticaanstad seksbijeenkomsten organiseerden. Vanwege hun seksuele geaardheid stelden zij zich bloot aan afpersing

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten