maandag 25 november 2013

Vrouw de cel in voor oplichting via Marktplaats

Een 25-jarige vrouw uit Diemen is veroordeeld tot 12 maanden cel waarvan 3 voorwaardelijk omdat ze via Marktplaats mensen heeft opgelicht. Ook oordeelde de rechtbank haar schuldig aan valsheid in geschrifte. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag laten weten. Justitie die 12 maanden waarvan 6 voorwaardelijk had geëist, is tevreden met de uitspraak van de rechtbank.

De vrouw had in 2,5 jaar bijna 50 mensen opgelicht voor ruim 5000 euro. Ze bood kaartjes aan voor onder meer de musical Soldaat van Oranje, een concert van Bruno Mars en voor Lowlands. De vrouw inde het geld, maar leverde nooit de kaartjes. Ook verkocht ze hetzelfde digitale kaartje aan meer personen, zodat alleen degene die het als eerste gebruikte een geldig toegangsbewijs had.

Ook deed ze zich voor als verhuurder van een woning en verkoper van kleding. Ze maakte twee valse aanvraagformulieren op voor het openen van een bankrekening voor haar en haar vriend. Die vriend, een Diemenaar van 34 jaar, is veroordeeld tot 80 uur werkstraf voor onder meer heling en het profiteren van de opbrengst van de oplichting.

De 49 benadeelde mensen krijgen een schadevergoeding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten