maandag 25 november 2013

Crècheleidster: 'Uw kinderen zijn vuil en stinken'

© thinkstock.


Een crècheleidster uit Buffalo, in de Amerikaanse staat New York, heeft zich de woede van ouders op de hals gehaald nadat ze hun door middel van een handgeschreven briefje had opgedragen iets te doen tegen de 'vuile kleren waarin de kinderen soms dagelijks naar school komen' en waardoor 'onaangename geuren' vrijkomen.

Het briefje kreeg het stempel 'belangrijke mededeling' en werd rondgestuurd uit 'bezorgheid over de gezondheid en veiligheid van de kinderen'. De leidster aan de Build Academy houdt toezicht op 3- tot 4-jarigen en zou het bijvoorbeeld ook moeilijk vinden om 'dicht bij de kinderen te zijn of ze aan te raken'.

Verschillende gezinnen reageerden woedend op de brief en vonden het ongepast dat de boodschap op deze manier werd overgebracht. 'Ze had telefonisch contact kunnen opnemen met de ouders of een vergadering op school kunnen houden', zei een van de betrokkenen aan persagentschap AP. Velen vroegen vooral ook om begrip voor de situatie waarin tal van gezinnen verkeren. Ongeveer 30 procent van de bevolking in Buffalo leeft onder de armoedegrens.

De school zou besloten hebben om geen verdere stappen te ondernemen, maar de leidster heeft voortaan wel toestemming nodig voor het rondsturen van brieven.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten