maandag 3 maart 2014

Boete gehandicapte wegens onbegeleid verlaten station


’Of we moesten overnachten op het perron of via het overpad’

Het station in Breda. Er zijn geen liften op de perrons. © Google streetview.



Een boete krijgen, omdat je als rolstoelgebruiker geen begeleiding krijgt bij het verlaten van het station en het dan maar zelf doet. Het gebeurde met Bredanaar Soufyan el Darrazi en zijn gehandicapte moeder op het station in hun woonplaats. Ze vochten de boete aan bij de rechter en wonnen de zaak, meldt Omroep Brabant.

'Maar daarmee is het probleem nog niet weg', aldus El Darrazi. Hij kwam in april 2011 met zijn moeder na 11 uur 's avonds aan op het station van Breda. De moeder heeft multiple sclerose (MS) en zit in een rolstoel. Om het station uit te kunnen hadden zij assistentie nodig van de NS. Er zijn namelijk geen liften.

Overnachten op perron
Die assistentie is er meestal ook, maar niet als het al zo laat is. 'De keuze was overnachten op het perron of via het overpad het station verlaten.' Na veel twijfel is El Darrazi daarom maar via het overpad over de sporen gegaan. Dat mag alleen onder begeleiding van een NS'er.

Daarvoor kreeg hij een boete van 180 euro. Hij maakte bezwaar en vorige week stelde de rechter hem in het gelijk. Hij en zijn moeder hoefden de boete niet te betalen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten